Naar het overzicht
Beschrijving Ausführung Technische gegevens

Het TOBI KayserBett biedt zeer actieve en auto-agressieve kinderen een beschermende plek om te slapen en zich terug te trekken.

Voor wie is TOBI geschikt?

Ons TOBI model is speciaal gemaakt voor zeer actieve en auto-agressieve kinderen. Deze kinderen hebben een veilige plek nodig om zich te kunnen beschermen tegen zelfverminking en hun omgeving. Ons KayserBett TOBI biedt juist zulke kinderen een plek waar ze zich terug kunnen trekken.
Het bed bestaat uit een massief houten frame waarin een net is opgehangen. Door dit elastische net kunnen kinderen zich lichamelijk volledig uitputten om daarna weer tot rust te komen. Het net absorbeert de kracht van hun stoten en trappen, waardoor de hele uitbarsting afneemt. Men ziet snel hoe de kinderen zich weer ontspannen. Vergeleken met bedden waarin kinderen direct contact hebben met hout of acryl, voorkomt het net contact met materiaal met veel geluid binnenin het bed.
Alle naar binnen gerichte massief houten delen hebben extra vulling, zodat er zelfs in extreme gevallen geen risico op verwondingen bestaat.

Ontwerp en therapie

Het massief beukenhouten frame wordt in elkaar gezet en het net wordt ingehaakt. Het fijnmazige net is bijna doorzichtig van binnen naar buiten. Het bed heeft een constante binnenhoogte van 175 cm. Dit betekent dat de kinderen genoeg ruimte hebben om in het bed te staan.
Het net, dat tevens vlamvertragend is, maakt van het bed niet alleen een slaapplaats, maar geeft het ook een zeer huiselijke, tentachtige sfeer. Zo kan onze TOBI ook snel een plaats voor avontuur worden.

  • Verkrijgbaar in de gaaskleuren wit, zandbeige of antraciet
  • Speciaal geschikt voor zeer actieve en auto-agressieve kinderen
  • Zelfverminking is niet mogelijk


NET EN BEKLEDING

Het KayserBett TOBI heeft een zeer elastisch net, waardoor kinderen zich lichamelijk volledig kunnen uitleven. Het net is verkrijgbaar in wit, zandbeige of antraciet. Alle kleuren zijn uiterst transparant en u kunt er goed doorheen kijken. Wij kiezen een kleur van de bekleding die bij het gewenste net past.

Omdat alle massief houten aan de binnenkant extra vulling hebben, bestaat er zelfs in extreme gevallen geen gevaar op verwonding.

Onderstaande kleuren (netto / bekelding) zijn beschikbaar:

DETAILS

  • De kijkgaten aan de zijkanten creëren een gezellige, tentachtige sfeer.
  • Het elastische ritssysteem is bestand tegen extreme belastingen en voorkomt dat de rits van binnenuit opengaat.
  • Er is een plaat in de matras aangebracht zodat deze niet kan worden opgetild.
  • Het bed wordt standaard geleverd met een in vrachtwagendekzeil ingepakt matras om de grootst mogelijke bescherming te bieden.
  • Er bevindt zich een uitstapopening aan een van de lange zijden van het bed.

Technische gegevens

Binnenafmetingen 200 x 100 cm
Buitenafmetingen 214 x 116 cm
Totale hoogte 219 cm
Instaphoogte bovenkant matras
inkc. 15 cm matras
18 cm